orta2

Doğru hazırlanmış, kullanıcılarına hitap edebilen ve kullanım konusunda herhangi bir zorluğu bulunmayan web sitelerine sahip olmak için tüm web tasarımı aşamaları doğru ve eksiksiz şekilde uygulanmalıdır. Bu şekilde hazırlanan web sitelerinin kuruluş amaçlarına uygun olması ve web sitesi sahiplerini memnun edebilecek sonuçlar hazırlamasını sağlayabilmeniz mümkün olacaktır. Bunun için bir web sitesi hazırlarken özellikle tasarım sürecinde hangi aşamaları kullanmanız gerektiğini iyi bilmeniz gerekir.

 Ön Hazırlık: Site içeriğinin tam olarak anlatılmasını sağlayacak olan dokümanların toplanması gerekir. Bu dokümanlar sayesinde sitenizde “Hakkımızda”, “Hizmetlerimiz”, “Ürünlerimiz”, “Referanslarımız” gibi başlıklar altında yazılacak olan yazıların içeriğinin ve iletişim bilgilerinizin yayınlanması mümkün olacaktır. Bu bilgiler sayesinde sitenizin kurumsal bir site olduğu ve sizin de hizmetlerinizde daha güvenilir işler gerçekleştirdiğiniz konusunda pozitif düşünceler toplayabilmeniz mümkün olacaktır.

 Tasarım: İlk olarak sitede uygulanacak olan tasarımın planının çıkarılması gerekir. Bir kağıda sitenin planını çizerek bir taslak çıkarmanız ve bu taslak üzerinde de resim, video, animasyon ve kategoriler gibi unsurların nerede yer alacağının belirlenmesi gerekir.

   Kodlama: Bu aşama sırasında web programcılarının hazırlanan sitenin tüm alt yapısıyla beraber teknik gereksinimlerini ortaya koyması gerekir. Tüm kodlamaları yapıp siteyi oluşturan sayfaların sağ-sol-üst-alt menülerinin başlıklara göre hazırlanması işlemleri gerçekleştirilir. Sonra da sitenin kontrol paneli oluşturularak ürün, video, haber, resim gibi içeriklerin rahatlıkla eklenebilmesi işlemi gerçekleştirilir.

   Optimizasyon: Tüm tasarım sürecine eş zamanlı olarak gerçekleştirilmesi gereken optimizasyon işlemi sayesinde sitelerin arama motorlarında ve bilhassa Google’da üst sıralarda yer almasını sağlamak için gerekli SEO basamaklarını içeren işlemlerin gerçekleştirilmesi gerekir.

 Test: Hazırlanan siteye ait verilerin istenildiği şekilde çalışıp çalışmadığının test edilmesi ve varsa tasarımdaki hataların giderilmesi gerekir. Bu sayede kontroller sırasında ortaya çıkan eksikliklerin de ortadan kaldırılmasına çalışılır.

Yayına Açma ve Takip Etme: Yapılan tüm işlemlerin ardından sitenin yayına sokulması ve zamanla ortaya çıkabilecek sorunlara karşı düzenli olarak kontrollerinin gerçekleştirilmesi sağlanarak güncellenmesi yapılır.